Letošnji že 29. Festival Okarina je v polnem zamahu, en za drugim se vrstijo odlični izvajalci in za peti glasbeni večer so organizatorji poskrbeli za še eno glasbeno poslastico. Na odru na blejski promenadi smo lahko uživali ne le v enem temveč dveh koncertih. Najprej je poslušalce v ritmih flamenka zapeljala izraelska umetnica Noa Drezner, nato pa so nastopile zvezde večera; skupina Yemen Blues.

Skupina Yemen Blues v svoji glasbi prepleta tradicionalno z modernim, blues s funkom in jazzom. Nekateri pravijo, da je njihova glasba brezčasna. Skupaj ustvarjajo od leta 2010 in v tem času so izdali tri studijske albume.

Kljub temu, da ne poznamo njihovega jezika in da so nam nekateri zvoki in melodije povsem tuji, se z njimi lahko povežemo. To je bistvo glasbe pove Ravid Kahalani, pevec skupine Yemen Blues: »Glasba ima moč, da povezuje in poslušalcem želimo dati možnost, da se skozi našo glasbo povežejo z nami«.

Lahko rečemo, da je izraelska skupina Yemen Blues poskrbela za enega izmed najbolj glasnih, odštekanih in nepozabnih koncertov Festivala Okarina.

Rebeka Krašovec, foto: Jon Razinger