Mladinska Gledališka skupina KUD Kamot je s svojo predstavo Srote požela velik uspeh na državnem srečanju mladinskih gledaliških skupin. Mentorici Meta Vodnjov in Lucija Vidic sta bili, prav tako kot tudi mladi igralci, nad zlato plaketo navdušeni.

Nepričakovan uspeh

Po pogovoru z eno od mentoric smo izvedeli, da se Meta in Lucija takšnega uspeha nista nadejali. Obe sta bili po odigranih predstavah na otroke izredno ponosni. Z zlato plaketo so bili seveda nadvse zadovoljni tudi igralci sami.

Pristnost otrok v igri

Kritike je v predstavi najbolj navdušila pristnost otrok. Tudi vsi drugi gledalci so bili navdušeni nad otroki ter nad čustveno in dokaj težko vsebino predstave. Otroci so sporočilo predstave, ki so jo igrali, zelo dobro predstavili publiki in s prikazom otroške stiske segli mnogim do srca.

Predstavo bodo z veseljem še kdaj pokazali

Mladi igralci so bili s svojo predstavo zadovoljni. Z nami so delili svoje najljubše prizore in tudi kakšne občutke so imeli po zaključenih ponovitvah. Nekateri so nam zaupali, da bi se z gledališčem še naprej radi ukvarjali in da jih pri igri veselijo izzivi. Izvedeli smo tudi, da s Srotami še niso zaključili. Po poletnih počitnicah se jim obeta še mnogo gostovanj na Gorenjskem in tudi drugod po Sloveniji.

Ana Humerca Šolar