Mini golf Bled letos praznuje 55 obletnico delovanja in velja za eno izmed najlepših betonskih mini golf igrišč v Evropi. Gre za najstarejšo tovrstno napravo v državi, s katero že več kot 20 let upravlja Sergej Učakar, predsednik Športnega društva Mini Golf Bled in predsednik Mini golf zveze Slovenije.

Poleg praznovanja visoke obletnice, je blejsko igrišče gostilo tudi največji mednarodni mini golf spektakel v državi; že 20. Mednarodni mini golf turnir festival. Na njem se je zbralo 70 udeležencev, največ iz sosednje Avstrije, Nemčije, Hrvaške in ostalih evropskih držav. Ti so se morali spopasti z osemnajstimi igralnimi polji. Med njimi smo pri ogrevanju ujeli tudi aktualno evropsko prvakinjo Claudio Schuser, ki je Bled obiskala prvič. Pravi, da se takšnih tekmovanj rada udeleži v prvi vrsti zaradi same igre in novih poznanstev: »Srečujemo se s prijatelji, vsakič spoznam nove ljudi iz celega sveta in prav zato sem zelo vesela, da sem tukaj«.

Gre za šport, ki je primeren za vsakogar in za vse generacije. Od velikega golfa se razlikuje v tem, da pri prvem igralci uporabljajo več različnih palic in le eno žogico, pri minigolfu pa ima igralec na voljo le eno palico in več različnih žogic. Maksimalno število dovoljenih udarcev na vsaki progi je šest. Če v šestem poskusu žogice ne uspemo spraviti v luknjo, se nam avtomatsko pripiše še sedmi udarec. Rekord blejskega igrišča pa je 24 udarcev.

Rebeka Krašovec